onsdag 25 augusti 2010

Inte i Sverige

Trodde för i helvete att denna disskution var över i vårat land!


Läs:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=222776



Och om vi följer dessa spår så hamnar vi här:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=163896



Nej!

Ve och fasa för hur religionen smittar vårat civiliserade samhälle med sina ovälkomnade nedvärderingar och uteslutningar på grund av misstyckandet till oliktänkande.

Oliktänkandet för vårat samhälle fram åt, på gott och ont.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du trodde nog fel då. Diskussionen är inte över.
Håller med om att friheten till oliktänkande för samhället framåt.
Hurra för en fri och öppen debatt!

Anonym sa...

@Mr Faggot.
Jag hänger inte med i ditt resonemang.

"Trodde för i helvete att denna disskution var över i vårat land!"

"Oliktänkandet för vårat samhälle fram åt, på gott och ont."

Så du inbjuder till oliktänkande genom att avsluta diskussionen?

Daniel

Anders sa...

@Mr Faggot
Det är snarare märkligt att denna diskussion inte är levande eftersom det handlar om ca 35 000 människor som dödas varje år i vårt land. I trafiken dör väl ca 500 personer per år men det diskuteras med all rätt i vårt land. Men barnen som dödas är 70 ggr fler (ca 100 per dag)och om detta talas nästan inget. När då någon säger något som går emot den rådande politiska uppfattningen i landet då tar du till svordomar och menar att det ska vara tyst.
Jag uppfattar det som att du vill tysta debatten och låta morden fortsätta utan att bry dig.
Är det rätt uppfattat?

Anonym sa...

Abort kommer inte att försvinna, No way!! Vi måste alltså tänka oss att minska aborterna - Okej det låter bra - men:

1, Till vilka pris i dålig uppväxt för de icke-aborterade barnen är vi berädda att acceptera för att minska talen...och vilket lidande är acceptabelt?

kan man väga synden i ett aborterat foster mot synden av två knarkande tonåringar?

2, Hur många kvinnor och foster är vi villiga att se dödas vid illegal abort för att vi skall godta minskningen?

3, Om vi nu skall ha en öppnare abort i kyrkan: Kommer vi som VILL ha abort få uttala sig, eller innebär det fortfarande att bara nej-röster är tillåtna?

Vill man diskutera något öppet måste man vara beredd att medvetet ändra sig kan man inte det handlar det egentligen inte bara om att man önskar ventilera nej sägarna?

Är ni nej-sägare beredda att ändra ståndpunkt? Är ni inte beredda att ändra er, är inte jag beredd att ha en diskussion - Bollen ligger hos er! /La Ha

Anders sa...

1. Hur kan man på förhand veta att någons kommandeliv blir så värdelöst att det är bättra att avsluta det innan han/hon har blivit född? Vem ska fälla det avgörandet? Människorvärdet är större än vårt godtycke!

2. Att människor dör pga illegala aborter är faktiskt inte ett hållbart argument för att låta aborter vara helt fria. De kvinnor som trots allt vill göra en illegal abort kan inte tillåtas omdefiniera människovärdet. Inte heller kan riskminimering för den som väljer att ta liv väga tyngre än värdet av det liv som tas. Lag och rätt kan helt enkelt inte tillåtas kapas av de som till varje pris vill döda sitt ofödda barn.

3. I en bra diskussion så är det hållbara argument som får oss att fatta bra beslut. Jag är beredd att ändra min ståndpunkt när det finns goda argument för att abort är gott och riktigt.

Bollen i abortfrågan ligger inte alls hos oss. Om så vore fallet skulle det helt enkelt inte finnas en helt fri abortmöjlighet upp till vecka 18 i Sverige. Bollen ligger hos oss alla och vår attityd till människovärde hos de ofödda.