torsdag 26 augusti 2010

Abort




Shit va roligt att man fick lite kommentarer.

Inlägget där jag ansåg att abort är ett fritt val var tydligen irriterande.


men men, svar på tal:

*Nej, diskussionen är fortfarande aktiv

*Ja det görs allt för många aborter i Sverige, det finns riktiga preventivmedel att tillgå, abort är INTE ett sådant.

*Att man ens kan yttra att man anser att det borde förbjudas är hemskt, vad ger någon rätten att bestämma över någons kropp.

*Valet är fritt, avstå om du vill.

*Blir du våldtagen av din styvfar och gravid vid 12 års ålder och anser att det blivande barnet har mer rätt till SITT liv än din psykiska hälsa har rätt att vara vid god vigör, så varsågod att behålla det. Men det skall vara upp till dig, inte någon annan.

*Med att oliktänkande är på gott och ont menar jag SD, abortfrågan m.m. Den får oss att utveckla våra argument och låter oss forma våra egna åsikter och ett klimat där det är okej att ta upp svår hanterade ämnen.

*Att jämföra dödstalen i trafiken och att den diskussionen är mer utbredd är i mina ögon rakt ut sagt korkat, där kan samhället mer direkt påverka hur många som dör genom bättre vägar m.m., medan det i abortfrågan enbart skulle handla om att införa restriktioner eller förbud för att kunna påverka "dödstalen" aktivt, och istället skall vi erbjuda ungdomen bättre sexualundervisning och alternativ till abort.

*Sexualundervisningen borde vara en paradgren för Sverige, i det land där ämnet skall vara så fritt och icke-kontroversiellt, och borde även ske i ett tidigare stadie, helst innan sexdebuten.

Se, ämnet är öppet för diskussion.



Inga kommentarer: